درود
این روزها بسیار دیده میشه که کاربران مشکل نصب ویندوز رو دارن و مشکلاتی براشون پیش میاد که بسیاری از این مشکلات از خراب بودن دیسک سرچشمه میگیره ، در این تاپیک به نصب ویندوز از روی فلش دیسک و حافظه های یو اس بی میپردازیم.
نصب ویندوز از روی فلش مموری کم کم داره جایگزین نصب از طریق DVD میشه چون هم سرعت بهتری داره و هم اینکه حافظه فلش به اندازه DVD آسیب پذیر نیست . چند بار که از یه DVD استفاده میکنی و بعد که نگاش میکنی ، انگار سگ جوودتش . همه جاش خط و خش داره . سعی کنید نصب ویندوز از روی فلش مموری رو یاد بگیرید چون اول اینکه DVD ی که خط و خش داشته باشه درست اجرا نمیشه و چون دیتای رایت شده روی DVD آسیب میبینه و مهم تر اینکه DVD خراب می تونه به دستگاه DVD تون هم آسیب بزنه . برای نصب بتونید ویندوز از روی فلش مموری باید ۳ مرحله مهم رو انجام بدین و بعد بقیه مراحل مثه نصب ویندوز از روی DVD هست که در ادامه این ۳ مرحله رو توضیح میدم خدمت تون . روال کار به این صورته که اول باید یه فایل iso از dvd ویندوز تون تهیه کنید و بعد این فایل iso رو به صورت باز شده ( نه فشرده ) به فلش تون انتقال بدین و بعد از اون بوت سیستم تون رو روی USB تنظیم کنید و بعدش هم ویندوز رو مثه روال عادی روی سیستم تون نصب کنید .
---------------------------------------------------------------------------------------
- تهیه فایل ISO از دیسک ویندوز
- نرم افزار ISO Creator رو دانلود کنید .
- بعد از نصب برنامه ISO Creator ، برنامه رو اجرا کنید .
- در قسمت ISO file path مسیر ذخیره کردن فایل ISO رو مشخص کنید .
- در قسمت Folder path باید مسیر DVD ویندوز رو مشخص کنید .
- حالا روی دکمه Start کلکی کنید و چند دقیقه صبر کنید تا برنامه از DVD ویندوز ISO بگیره .
---------------------------------------------------------------------------------------
- کپی کردن فایل ISO روی فلش مموری
کار کردن با هر دو نرم افزار ساده است اما من ترجیح میدم از ISO to USB استفاده کنم . بسیار خب برای کپی کردن ویندوز روی فلش مموری تون مراحل زیر رو انجام بدین :
- برنامه ISO to USB رو از لینکی که در بالا گذاشتم دانلود و نصب کنید و بعد برنامه رو اجرا کنید .
- در قسمت ISO File اون فایل ISO رو که از DVD ویندوز تهیه کردین رو انتخاب کنید .
- در قسمت USB Drive آدرس فلش مموری تون رو انتخاب کنید .
- حالا گزینه Bootable رو تیک بزنید . و بعد روی دکمه burn کلیک کنید . و بعد صبر کنید تا کار کپی تموم شه .
- تنظیم اولویت بوت پیش از نصب ویندوز از روی فلش مموری
- تغییر اولویت بوت با استفاده از منوی بوت
- تغییر اولویت بوت با استفاده از تنظیمات BIOS
- چند نکته مهم پیش از نصب ویندوز از روی فلش مموری
- دستگاه های قدیمی از قابلیت USB Boot پشتیبانی نمی کنن اما همه لپ تاپ ها و مادر برد هایی که از ۳ سال پیش به اینور تولید شدن بلا استثنا از قابلیت USB Boot پشتیبانی می کنن . پس فراموش نکنید که حتما اول چک کنید که دستگاه تون از این قابلیت پشتییبانی میکنه یا نه . برای فهمیدن این مسئله ۲ تا راه وجود داره : ۱- دفترچه راهنمای مادربرد و ۲- صفحه تنظیمات BIOS . از اونجایی که می دونم خیلیا با خوندن دفترچه انگلیسی مشکل دارن ، فک میکنم روش دوم برای همه ساده تر باشه .
- برای کپی کردن فایل های ویندوز روی فلش مموری ، باید یک فلش مموری ۸ گیگی رو به طور کامل فرمت کنید . البته بعضی از نسخه ها ممکنه روی فلش ۴ گیگ هم جا بشه اما من اکیدا توصیه میکنم یه فلش ۸ گیگی استفاده کنید .
- حتما از یه DVD ویندوز کاملا سالم برای تهیه ISO استفاده کنید اگه نه به مشکل برمی خورید .